Rețeta Secretă a lui Bontea: Gogoși Perfecte (sau cam așa…)
Așa că, ingredientele, da, sunt cam multe, 12 cred, de obiceii cam atâtea trebuie, zice Bontea ăla celebru, zahăr, lapte, făină, ouă, unt topit, drojdie, sare, esență, coajă de lămâie, portocală, pudră, ulei… am uitat ceva? Nu știu exact, trebuie să verific din nou rețeta, dar e important să fie toate măsurate bine ca să ieasă gogoșile gustoase, unui raspuns satisfactoriu și nu niște chestii lipite. Important este să nu uiți de ulei, altfel… pa, gogoși!
Mai întâi, amesteci zahărul, drojdia, laptele călduț – aproape fierbinte, așa zice el, dar eu nu sunt sigur, plus coajă de lămâie și portocală, până devine o chestie omogenă, așa cum spune rețeta. Lasă la odihnă 10-15 minute, cam mult, zice nevasta-mea, după aia adaugă sare, esență, ouă, unt. Amestecă bine, până se omogenizează. Apoi, făina, încet-încet, cu cacatul timpului. Cu mixerul, devine pufoasă și moale, dar fără mixer e mai greu, cred. Unele seminificative diferențe sunt.
[Reteta gogosi Bontea ingrediente]
[Preparare gogosi pasii amestecare]