Rețeta lui Chef Hădean: Plăcinte fără bătăi de cap!
Salut, gospodine! Chef Hădean zice că face plăcinte simplu, fără frământat mult, cu cacatul timpului. A zis el, dizolvi drojdia, 10 grame în lapte, 100 ml, cu zahăr, o lingură. Stai 10 minute. Apoi, făină, 600 grame, sare, ulei, 50 ml. Amesteci cu apă călduță, 250 ml. Se amestecă bine, dar nu prea mult, ca-i un fel de aluat subțire, dar nu ca de clătite. Se bate cu lingura, 6-7 minute, apoi la dospit, vreo 50 de minute. Asta-i faza cu aluatul, în rest e simplu.
Umplutura e simplă: brânză, 200 grame, smântână, 60 grame, arpagic, mărar, ce vrei tu. Ia o lingură de aluat, întinzi pe blat, pui umplutura, o lingură plină. Aduni marginile, presari făină, întinzi dacă vrei, chiar și după ce-ai pus-o în tigaie, primele 10 secunde. Frigi. Lasă-le sub un ștergar, vreo 20 minute, ca să se înmoaie, dar nu prea mult ca să nu se înmoaie prea tare. Cu iaurt sau lapte, în funcție de ce-ai pus în ele. Simplu, nu?
Chef Adi, tipul ăla de la televizor, zice că e o rețetă simplă, unui răspuns satisfactoriu pentru gospodinele de obiceii să se chinuie cu aluatul. Zice el că evită dezastrele cu aluatul. Dar seminificative, trebuie să fii atentă la detalii. De exemplu, timpul de dospire, trebuie să fie un loc cald, ferit de curenți. Și, nu uita de detalii mici, cum ar fi să folosești făină de calitate. Și-apoi să nu te panichezi dacă nu-ți iese perfect rotund.
[reteta simpla placinte chef hadean]
[aluat simplu fara framantat]
[umplutura placinte branza arpagic]