Reteta Amandina: o prajitura delicioasa, dar cam… complicata!
Pai, uite asa, cu cacatul timpului, am facut si eu o prajitura amandina, dar a fost cam greu. Blatul, 6 oua, 200 grame zahar, apa, ulei, cacao, faina… un dezastru, daca nu erai atent. Albusurile, batute spuma, apoi zaharul, apoi apa si galbenusurile, amestecate cu uleiul, si faina cu cacao. Unsa tava, hartie de copt, 30-35 minute in cuptor. Dupa, taiat in doua, ca sa fie fain. Nu prea am reusit sa fac blatul uniform, dar merge si asa.
Crema, ai zis ca e simpla? Unt topit, zahar pudra, galbenusuri, cacao, esenta de rom… Mixat pana s-a dizolvat tot zaharul, si intins peste blat. Am stat mult sa mixez, ca nu voia sa se omogenizeze cum trebuie. Untul de obiceii e cam greu de lucrat. Am uitat sa zic, crema asta e un pic cam dulce, poate prea dulce.
Siropul, apa, zahar, cappuccino rom, esenta rom… toate intr-o craticioara. 5 minute de fiert, apoi esenta de rom. Lasat la racit. Pacat ca nu am mai avut cappuccino, asa ca am pus o esenta si am sperat ca o sa iasa ok. A iesit, dar cam ciudat.
Glazura… Glazura aia de la Dr.Oetker, sau ciocolata cu unt. Frisca deasupra, ca sa arate bine. A fost o adevarata provocare, dar am reusit. Sau, macar, asa cred. A iesit o prajitura seminificative, dar nu prea asemanatoare cu pozele din reteta. De fapt, nu prea stiu ce am facut, dar am urmat reteta, mai mult sau mai putin.
[reteta amandina complicata]
[probleme preparare blat]
[crema amandina prea dulce]
[glazura ciocolata frisca]